Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/virtualki/93672/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/virtualki/93672/wp-includes/blocks.php on line 20

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/virtualki/93672/wp-includes/blocks.php on line 20
Specyfikacja techniczna - Drukarnia Grafkarton

Specyfikacja techniczna

Prosimy o zapoznanie się z wymaganiami dotyczącymi przygotowania plików do druku:

  1. Pliki w formacie PDF wersji 1.5, zgodnie ze standardem PDF/X-4.
  2. 3 mm spadu od formatu netto dla książek standardowych.
  3. 5 mm spadu od format netto dla książek fasonowych i opakowań.
  4. Marginesy wewnętrzne minimum 5 mm od linii cięcia.
  5. Pliki produkcyjne powinny posiadać jedynie znaczniki cięcia – umieszczone poza grafiką i spadami.
  6. Grafika powinna być wyśrodkowana na stronie, a wszystkie strony w identycznym formacie. Wszystkie strony środka powinny być w jednym pliku – strona po stronie, lub rozkładówkami. Okładka powinna być przesłana jako osobny plik.
  7. Pliki przygotowane w CMYK zgodnie ze standardem Fogra. Dodatkowe kolory zidentyfikowane w plikach zostaną automatycznie przekształcone na CMYK.
  8. Kolor czarny dla kodów kreskowych, kodów HR, czy czarnych tekstów powinien się składać z 100% K Black i być nadrukowany – z opcją overprint.
    Składowe dla głębokiej czerni: C=70%, M=40%, Y=30%, K=100%.
  1. Całkowite nafarbienie maksymalnie 340 %
  2. Minimalny rozmiar tekstu w 1 kolorze – 6-7 pt.
    Minimalny rozmiar tekstu w więcej niż 1 kolorze 7-8 pt.
    Minimalna grubość linii – 0,3 pt w jednym kolorze I 0,5 pt dla większej ilości kolorów.
  1. Minimalna rozdzielczość plików – 300 dpi.
  2. Wszystkie dodatkowe elementy – jak maski na lakier wybiórczy, czy złocenie, oraz siatki wykrojników – muszą być zapisane w dodatkowym kolorze spot z włączoną funkcją overprint.

Strona wykorzystuje tak zwane pliki cookie. Dalsze korzystanie z niej oznacza zgodę na ich wykorzystanie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zamknij